Luftambulanse

Avviste politisk overstyring av avgjort anbudskonkurranse

Publisert Sist oppdatert

– Det ville vært svært oppsiktsvekkende om en helseminister i etterkant av et slikt anbud hadde grepet inn og kansellert det. Slik svarte helse– og omsorgsminister Bent Høie i Stortingets spørretime. Eirik Sivertsen (A) var av en annen oppfatning. Han ville at statsråden tvert imot skulle gripe inn i anbudskonkurransen om helseforetakenes ambulansehelikoptertjenester for årene 2018–2024. Dette skriver anbud365.no.
I en spørretime i Stortinget nylig tok Sivertsen opp denne konkurransen. Den endte med valget av bare én privat leverandør for de flyoperative tjenestene. Sivertsen ville vite hvordan statsråd Bent Høie så på dette.
Han svarte at det er Helse Nord RHF som har vurdert kapasitet og tilgjengelighet for ambulansehelikoptertjenestene i regionen. Luftambulansetjenesten ANS har hatt tett dialog med Helse Nord i utforming av grunnlaget for anskaffelsen i beslutningen om tildeling.

Vil ikke overprøve

– Luftambulansetilbudet i Nord-Norge er Helse Nords ansvar og må vurderes opp mot det totale tjenestetilbudet i regionen. Jeg kommer ikke til å overprøve de vurderinger og beslutninger Helse Nord har gjort i denne saken, konstaterte statsråden, og Sivertsen takket statsråden:
– I den grad jeg skal takke statsråden, sa han, skal jeg takke ham for at han er krystallklar på at han ikke har tenkt å gjøre noe med at tilbudet på helikopterambulanse i Nord-Norge nå bygges ned.
Les hele saken hos anbud365.no

Powered by Labrador CMS