Innenriks

Neste generasjon nødnett i kommersielle mobilnett

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen bestemte 8. desember 2017 at 700 MHz-båndet skal tildeles kommersielle mobiloperatører, skriver Nødnett-siden til DSB.
- Dette er bra for utviklingen av mobilmarkedet, og det vil gjøre det mulig å tilby mobilbrukerne bedre tjenester, understreker regjeringen i pressemeldingen. Frekvensene har gode dekningsegenskaper, og de vil derfor være viktige for å sikre utbredelse av avanserte mobiltjenester i hele landet. Dessuten er 700 MHz-båndet en av de utpekte ressursene for fremtidig utbygging av 5G, som er neste generasjon mobilnett.

Nød- og beredskapskommunikasjon

Regjeringen understreker at frekvensressursene skal dekke behov både for myndigheter og markedet
- Fremtidige kommunikasjonsløsninger for nød- og beredskapsetater og Forsvaret vil kunne leveres av de kommersielle mobiltilbyderne, skriver regjeringen, som også viser til at disse brukergruppene løser svært viktige samfunnsoppgaver. Det vil derfor også gjennomføres tiltak for å legge til rette for at disse samfunnsviktige brukernes behov kan bli ivaretatt gjennom en kombinasjon av myndighetspålegg og kommersielle anskaffelser.
Nkom sier i en artikkel på sine nettsider at auksjonen skal finne sted om et drøyt år.

DSB undersøker i markedet

DSB har 14.desember 2017 sendt ut en forespørsel i markedet (RFI) for å få informasjon om hvordan de norske nettoperatørene ser for seg neste generasjon nødnett. Det er bedt om svar innen 9. februar 2018.
Les mer om saken på DSB sin Nødnett-side

Powered by Labrador CMS