Innenriks

Ambulansesituasjonen i Oslo skal opp i Stortinget

Publisert Sist oppdatert

– Det at ambulansen kommer raskt når man har behov, er grunnleggende for tilliten til helsesystemet, sier Jan Bøhler som krever svar fra helseminister Bent Høie (H), ifølge Osloby.

Bakgrunn: Oslo får to nye ambulanser i år - tekniske problemer på veien og ambulanser på verksted er hverdagen for ambulansepersonell i Oslo-området.
Tirsdag kunne Osloby melde at ambulansetjenesten i Oslo og Akershus bare får to nye biler i år, mot 17–20 som har vært normalen i en årrekke.
Dette til tross for at sjåfører flere ganger i måneden må innom verkstedet med ambulansene. Hovedstadens eldste ambulanse har kjørt 488.000 kilometer.

- Det handler om liv og død

Dette får Arbeiderpartiets stortingsrepresentant fra Oslo, Jan Bøhler, til å reagere.
- Jeg ble veldig bekymret da jeg leste at det bare kommer to nye ambulanser i år. Ambulansetjenesten er det mest grunnleggende i vårt helsevesen. Det at ambulansen kommer raskt når man har behov, er grunnleggende for tilliten til helsesystemet. For slagpasienter, hjertepasienter eller hardt skadede i trafikken vil utrykningstiden være avgjørende for liv og død, sier Bøhler.
Han bor selv i Groruddalen, der tre ambulanser skal dekke en befolkning på over 100.000 mennesker. Hvis en av disse er ute av drift, kan hjelpen bli betydelig forsinket.
- For et par år siden ble det kjent at utrykningstiden til Groruddalen er høyere enn andre steder i byen. Mange i Groruddalen har tatt dette opp med meg. Nå er jeg redd for at situasjonen blir enda verre, sier Bøhler.

Vil ha svar fra Høie

Nå har Bøhler sendt et skriftlig spørsmål til helseminister Bent Høie (H), der han ber om redegjørelse.
«Mener statsråden at det er en riktig prioritering av OUS (Oslo universitetssykehus) å legge bort sine planer om innkjøp av ambulanser i 2015, og hvordan vil han forsikre seg om at ambulansetjenestene i Oslo og Akershus vil holde en høy standard og ha god beredskap framover?», lurer Bøhler på.
Les mer om saken hos Osloby

Powered by Labrador CMS