Helse Sør-Øst

Må parkere akuttbil på Otta - mangler penger

Publisert Sist oppdatert

Nå er den nye «minilegevakta på hjul» parkert. Pengeskrinet som finansierer prosjektet er tomt. Nå søkes det om mer penger for å få bilen i gang igjen, skriver Gudbrandsdølen Dagningen (krever innlogging).
Fredag diskuterte ordførerne i Nord-Gudbrandsdal i regionrådet sitt arbeidsutvalg en søknad som har kommet inn med tanke på drift av akuttbilen og mannskap ut dette året. Søknaden lød på 800.000 kroner, men saken ble utsatt til et møte i juni.
Det er behov for å klarlegge flere sider ved finansieringen før det kan overføres penger.
Regionsjef Frode Damstuen forteller at han skal forberede en ny sak for politikerne i Nord-Gudbrandsdal. Det er penger det står om. De 300.000 som ble bevilget til prosjektet er brukt opp. Nå letes det med lys og lykter for skaffe penger slik at bilen kan komme i drift igjen. Prøveperioden varte til og med april måned.
Det er kommunelege i Sel, Bjørn Steinar Storvik, som leder prosjektet. Han forteller i en rapport at bil og mannskap i perioden februar og mars har rykket ut på 49 oppdrag. 37 av oppdragene kom fra den regionale legevakta og 11 fra AMK.
Av de 49 oppdragene har 32 av pasientene blitt behandlet på stedet av mannskapet i bilen. Storvik ser store fordeler med videre drift av bil og mannskap med spesialkompetanse.
Les mer om saken hos Gudbrandsdølen Dagningen (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS