Fagstoff

Besvimte av smerte - nektet ambulansetur tre ganger

Publisert Sist oppdatert

SVERIGE: Kvinnan kastet opp og besvimte flere ganger av smerten i ryggen. Tre ganger ble hun nektet ambulanstransport. Det viste seg at hun hadde blodforgiftning, skriver Blekinge Läns Tidning.
Kvinnen, som er godt oppe i tenåren, fikk alvorlige problemer første nyttårsdag, ifølge anmeldelsen til Inspektionen för vård och omsorg. Hon hadde vont i ryggen og fikk behandling av en naprapat. I løpet av natt til andre januar ble smerten så kraftig at hun besvimte og kastet opp. Hun klarte ikke å røre seg.
To ganger skal ambulansen ha kommet til kvinnens hjem i løpet av natten. Begge gangene fikk hun smertestillende og råd om å oppsøke lege dagen etter.
På morgenen den 2. januar dro kvinnen og faren selv til akuttmottaket i Kristianstad. På vei dit besvimte hun av smerte, ifølge anmeldelsen. I Kristianstad vurderte man det slik at hun hadde fått ryggvond og hun fikk Alvedon och Ipren. Ingen blodprøver ble tatt.
Natt til den 3. januar ringte faren igjen etter ambulanse. Vurderingbilen skal ha kommet. En sykepleier ga smertelindring og henviste henne til legen dagen etter.
På formiddagen kjørte faren datteren til akuttmottaket i Karlskrona. Der ble det konstatert at hun var rammet av blodforgiftning. Hun ble ikke utskrevet før en uke senere. I noen av dagene skal hun ha fått ni ulike legemidler.
Kvinnen og hennes familie synes hun fikk lide unødvendig og ønsker at hendelsen utredes ordentlig.
Les mer om saken hos Blekinge Läns Tidning

Powered by Labrador CMS