Bokomtale

Drosjeeier Sigurd Trydal i Valle i Setesdal nord for Kristiansand fremsto som ihuga Citroën entusiast. Ryktene forteller at hans 1975-modell Citroën 250CD fortsatt lever i beste velgående.

Citroën Ambulances: Nesten ikke en eneste detalj mangler

Nesten 340 sider tar deg gjennom historien til Citroën i sykebilens tjeneste.

Publisert

BOKANMELDELSE: Citroën Ambulances som er skrevet av Jan Sverre Tronsmoen. Anmelderen er selv entusiastisk leser av alt som vedrører norsk ambulansehistorie, og har selv stått bak historien om «Falken Redningskorps Kristiansand 1962-1996. I tillegg er det gjort utallige forsøk på å få andre til å skrive sin lokale ambulansehistorie, før det er for sent. Den generasjonen som kan berette historien om ambulansetjenestenes første tiår er utdøende eller har dessverre allerede forlatt oss. En ny historiebok tas imot med åpne armer.

Historien om ambulanser fra Citroën er et voldsomt bokverk. Nesten 340 sider når det skal fortelles om de 33 Citroën ambulansene som har rullet i Norge, blir mildt sagt i meste laget. Hver side har en norsk halvdel og en tilsvarende engelsk utgave.

De første 216 sidene omhandler tekniske spesifikasjoner, markedsføringsmateriell, generell informasjon og et ufattelig antall påbyggere over det meste av Europa. Forfatteren skal ha kred for en utrolig detaljrikdom, som må være en nytelse for de mest ihuga i Citroën-menigheten.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS