Hopp til hovedinnhold
Tom Bakken er paramedic ved Sykehuset innlandet og har benyttet seg av hodekamera-løsningen siden 2019. Foto: privat


Når Tom rykker ut med ambulansen har han med seg legen på hodet

Sykehuset Innlandet var først ute i Norge med å utstyre ambulansearbeidere med hodekamera for toveiskommunikasjon med legevaktslege eller spesialist ved sykehus. Nå følger andre helseforetak etter.

I 2019 startet ambulanseavdelingen ved Sykehuset Innlandet et prøveprosjekt der de utstyrte ambulansepersonell med et avansert hodekamera som ble brukt til toveiskommunikasjon mellom ambulansearbeider og lege.

Paramedic Tom Bakken har benyttet seg av hodekameraet i ambulansen siden prøveprosjektet startet i 2019.

– Videokonferanse med hodekamera gjør at vi som ambulansearbeidere/paramedic kan ha med oss en legespesialist når vi er ute hos pasienten. Dette gjør at vi kan yte bedre og tryggere helsehjelp der pasienten befinner seg. Bruksområdene er mange, men spesielt ser vi at smertelindring av barn blir mye bedre når det gjøres i samarbeid med anestesilege, sier Bakken.

Fastmontert videoløsning

Videoløsningen består av et stemmestyrt og hodemontert videokamera, med en behovstilpasset løsning for toveis-kommunikasjon fra Norsk Helsenett. Dette gjør at ambulansearbeider kan ha hendene fri samtidig som helsepersonellet som skal gi beslutningsstøtte får et mye bedre grunnlag for å gi råd.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.