Ambulanse

– Stopp svekkelsen av ambulanseberedskapen i våre distrikter

Publisert Sist oppdatert

Kvæfjord formannskap er rystet over vedtakene om å svekke ambulansetjenesten i distriktene i deler av Kvæfjord, Lødingen og Harstad. Nå sender formannskapet en uttalelse til Stortingets helsekomite og styret i Nordlandssykehuset og UNN, melder Vesterålen Online.
Kvæfjord formannskap vedtok 26.november enstemmig følgende uttalelse:
– Formannskapet kan på ingen måte akseptere at en så omfattende svekkelse av denne livsviktige beredskapen skal gjennomføres uten en grundig konsekvensanalyse og uten at det legges noen som helst vekt på innbyggernes godt begrunnede motargumenter. Her kan det virke som om at ivaretakelsen av liv og helse må vike plassen for målet om økonomiske innsparinger.

Stor bekymring

– Formannskapet ser på denne alvorlige svekkelsen med stor bekymring, og ber derfor om at Storting og Regjering omgående griper inn for å sikre at responstiden for ambulansene også i hele Kvæfjord, Lødingen og Harstad blir slik Stortinget selv har lagt opp til, ifølge uttalelsen.
Formannskapet gir ellers sin fulle støtte til uttalelsene i saken fra Regionrådet i Sør-Troms og fra ordføreren i Kvæfjord.
Ifølge ordføreren i Kvæfjord, Torbjørn Larsen skal uttalelsen sendes til: Stortingets helsekomite, Helsedepartementet, Helse Nord, styret i UNN, styret i Nordlandssykehuset, og brukerutvalget i Helse Nord.
Les mer om saken hos Vesterålen Online

Powered by Labrador CMS