Akuttkjeden

Regjeringen takket deltakere i Viking Sky-redningsaksjonen

Publisert Sist oppdatert

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP) hadde lunsj med representanter fra mange av dem som deltok i den svært vellykkede redningsaksjonen under Viking Sky-hendelsen i Hustadvika, skriver Regjeringen i en pressemelding.

Lunsjen ble avholdt i regjeringens representasjonslokaler, og hensikten var å høre refleksjoner fra virksomhetene og for å takke dem for den meget gode håndteringen av den dramatiske hendelsen med Viking Sky og Hagland Captain i Hustadvika den 23. og 24. mars.
– Alle gjorde sitt beste og de gjorde det sammen. Ressursene fant hverandre. Samvirket fungerte slik vi forventer at det skal fungere når en hendelse først inntreffer, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde.
Nødetatene, fylkesmannen, kommuner, sivilforsvar, Heimevern og andre beredskapsressurser hadde viktige roller på land. Det ble satt krisestab i de berørte kommunene. Frivillige stilte opp fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, kommunenes beredskap fungerte og flere sykehus håndterte passasjerer med personskader.
Nesten 500 mennesker ble evakuert med helikopter. Viking Sky og alle de involverte kom seg trygt til land. Besetningen på Hagland Captain ble også reddet av helikoptre, etter å ha først hoppet i sjøen. Alle ble tatt godt hånd om av et solid hjelpeapparat.
Statsminister Erna Solberg kom til arrangementet for å takke redningsmannskapene for innsatsen og måten de håndterte dette på.
Les hele pressemeldingen her

Powered by Labrador CMS