Aktuelt

Oslo, Norge, 15.02.2018. LHL hjerneslag tildeler Maren Ranhoff Hov æresprisen.

LHL Hjerneslags ærespris går til Maren Ranhoff Hov

Lege og stipendiat Maren Ranhoff Hov i Stiftelsen Norsk Luftambulanse og Oslo universitetssykehus (OUS) Ullevål er tildelt LHL Hjerneslags ærespris 2018, melder LHL Hjerneslag i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Prisen deles ut til en enkeltperson som har gjort en ekstraordinær innsats innen hjernehelse, hjerneslagområdet og for slagrammede og pårørende.

– Maren Ranhoff Hov har gjennom sin deltakelse i forskningssamarbeidet mellom Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Sykehuset Østfold HF og Oslo universitetssykehus Rikshospitalet, samt sitt øvrige virke som fagperson og formidler, bidratt og bidrar til å spre nødvendig kunnskap om symptomer på hjerneslag og bevissthet rundt hvor viktig det er å komme raskt til diagnostisering og behandling ved hjerneslag, sier generalsekretær Tommy Skar.

Hvert år rammes om lag 12 000 personer av hjerneslag i Norge. Ved hjerneslag er tidsfaktoren kritisk. Hjerneceller som ikke får blodtilførsel dør etter rundt fem minutter. Får cellene noe blodtilførsel kan de klare seg i noen timer.

– Ærespris fra LHL Hjerneslag er en stor og viktig anerkjennelse for meg og den forskningen Stiftelsen Norsk Luftambulanse gjør. Vi ønsker å flytte grenser for hvor pasienter rammet av hjerneslag kan få avgjørende diagnostikk og behandling.

Hun fortsatte:

– I et kappløp mot tiden må pasientene ivaretas så tidlig i sykdomsforløpet som mulig, og dette er utenfor sykehus, i ambulanse og luftambulansetjeneste. Jeg tar med meg støtten som ligger i denne prisen, og skal i tiden fremover jobbe for et kompetanseløft i den prehospitale tjenesten slik at flere pasienter som rammes av hjerneslag skal få behandling, tidligere og med større effekt, sier Maren Ranhoff Hov.

LHL Hjerneslags første ærespris ble delt ut i februar 2017, og den gikk da til professor David Russell.

LHL Hjerneslag er en del av LHL, og er landets største brukerorganisasjon for slagrammede og pårørende.

Det er sentralstyret i LHL som utnevner prisvinneren. Prisen består av et diplom og en portrettegning av prisvinner tegnet av Kerstin Skar fra Atelieret Garasjen, Ås.

Powered by Labrador CMS