Aktuelt

Karoline Stadheim Halvorsen og Steinar Olsen.

Helsedirektoratet lager en veileder om akutthjelpere

– Vi takker for en god anledning til å legge fram status for arbeidet med en veileder om akutthjelperordningen, sa Karoline Stadheim Halvorsen, seniorrådgiver i Helsedirektoratet på Brannmannen og Ambulansforums webinar om akutthjelpere.

Publisert Sist oppdatert

DSB-direktøren nevnte i sitt innlegg på webinaret at DSB har svart med bekymret mine på en høring fra Helsedirektoratet om akutthjelperordningen.

Steinar Olsen, avdelingsdirektør for avdeling akuttmedisin og beredskap i Helsedirektoratet, redegjorde på webinaret for akutthjelpere bakgrunnen for at man trenger akutthjelpere. Den norske befolkningen øker, og vi blir eldre. Flere lever rett og slett lengre. 70 prosent av helsetjenestene brukes på de som har passert 70 år.

– Helsetjenestene flyttes hjem til folk. Det er bedre for pasienten, for samfunnet og de som er rundt. Da må man organisere helsetjenesten annerledes. Derfor finner vi nye måter å få helsetjenesten fram.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS