Aktuelt

En ambulansearbeider er sendt til sykehus med helikopter etter at en ambulanse veltet på E18 ved Holmestrand.

Ambulanse veltet på E18 i Vestfold

Fire personer var ombord da ambulanse veltet på E18 ved Holmestrand i Vestfold.

Publisert Sist oppdatert

Ulykken skjedde mellom Kopstad og Holmestrand. Politiet fikk melding klokken 09:45 onsdag. Ambulansen var på vei til Oslo under utrykning da den havnet på taket i midtrabatten.

På Twitter opplyste politiet at en person var fastklemt, våken og bevisst. Om bord i ambulansen var en pasient og tre ansatte. Ifølge VG var den fastklemte en ambulansearbeider, som ble fraktet til Oslo Universitetssykehus med helikopter. Luftambulansen var også på vei til stedet, men snudde da det ble avklart at de kun trengte å frakte en pasient med helikopter, opplyser operasjonsleder Marianne Mørch i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Til VG sier Mørch at den ene ambulansearbeideren er alvorlig skadet og ble flydd til Ullevål sykehus. Hun har ikke fått meldinger om at de andre i ambulansen er alvorlig skadet.

Ifølge Tønsbergs Blad ble pasienten som var i ambulansen fraktet til Oslo universitetssykehus med ny ambulanse.

Brannvesenet skriver på Twitter at de var på ulykkesstedet drøye tre minutter etter varsling. Til VG sier underbrannmester Thomas Klavenæs at pasienten lå tilsynelatende uskadet på båra bak i bilen.

– Det er spesielt når ulykken rammer kolleger i nødetatene, særlig for de andre fra ambulansetjenesten på stedet. Vi håper at vedkommende ikke er alvorlig skadet og ønsker god bedring, skriver brannmester Thomas Klavnæs på Twitter:

Powered by Labrador CMS