Kunstig intelligens

Portrettbilde av Ishita Barua
Ishita Barua er prisbelønnet KI-forsker og har tatt doktorgrad i kunstig intelligens.

KI-forsker: – Det er nå vi som er helsepersonell må på banen

Ishita Barua forsker på kunstig intelligens, og har et klart budskap til deg som jobber i prehospitale tjenester. – Det er vi som kjenner behovene som må stille krav til hva slags KI-verktøy vi skal ha, og ikke en programmerer alene.

Publisert Sist oppdatert

Ishita Barua er lege, prisbelønnet KI-forsker og har tatt doktorgrad i kunstig intelligens. Hun har skrevet boka Kunstig intelligens redder liv. Hun er til og med kåret til en av Norges 50 fremste Tech-kvinner og har vært gjesteforsker ved Harvard Medical School.

Hvordan tror hun kunstig intelligens vil påvirke det medisinske fagfeltet? Vi treffer Barua på Rebell i Oslo. På møterommet henger en hvit frakk som dekorasjon. Temaet for dette kontorfellesskapet er Back to Future. Det er frakken til Dr. Emmett Brown som henger på veggen. I den tredje filmen som ble laget i 1990, ett år før lanseringen av internett. Har du ikke sett den legendariske filmen, så reiser Marty McFly og forskeren fram i tid. Til året 2015. Manusforfatterne hadde neppe den gang forestilt seg hva slags muligheter kunstig intelligens skulle by på. Og vi er bare så vidt i startfasen, men felles fra de fleste som har satt seg grundig inn i kunstig intelligens, er at det må brukes fornuftig. Dette er hva Ishita Barua mener er spesielt viktig innenfor helse.

KI sover aldri

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS