Medieklipp

Replikk: Ingen tullejobb

Vi driver ikke med bullshit. God kommunikasjon redder liv.

Publisert Sist oppdatert

Det er korona-kommunikasjonen et godt eksempel på, skriver Hanne Marstrand, senior kommunikasjonsrådgiver i Arbeidstilsynet i en kommentar hos NRK Ytring.

Tydelige, enkle og gjentatte budskap fra norske myndigheter har bidratt til at den norske befolkningen har holdt avstand, vasket hendene og holdt seg hjemme med symptomene sine.

I «Bullshit-jobbene» skriver psykologspesialist Kari Lossius godt om utfordringer med styring og ledelse i helsevesenet. Målstyring og rapportering tar verdifull tid fra kjerneoppgavene og har bidratt til et rapporteringsregime uten opplevd mål og mening.

Lossius bommer likevel når hun knytter dette til unødvendige HR- og kommunikasjonsrådgivere i koronaarbeidet og påstår «at det ikke var kommunikasjon- og HR-rådgiverne som reddet oss denne våren. Vi har ikke engang savnet dem».

Jeg kunne ikke vært mer uenig. Samstemt, tydelig og enkel kommunikasjon er heller en av kommunikasjonssuksessene denne våren.

Takket vært godt kommunikasjonsfaglig arbeid, trolig planlagt og gjennomført av flere kommunikasjonsrådgivere, er Norge nå med betydelig mindre smitte.

Kommunikasjon som medisin

Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og regjeringen har framstått som en enhet. De har vært koordinerte og samstemte. De har hatt felles budskap og gjentatt dette til det kjedsommelige.

Les hele kommentaren hos NRK

Powered by Labrador CMS