Medieklipp

En gjeng ambulansearbeidere på sentrumsstasjon i København.

Falck innfører generelt krav om munnbind for både ansatte og pasienter

En undersøkelse viser at 4 prosent av Falcks danske ansatte har vært smittet med covid-19.

Publisert Sist oppdatert

Derfor inndfører Falck et krav om bruk av munnbind i hele virksomhetens globale ambulanse- og helsevirksomhet, skriver BeredskabsInfo.

Dermed skal både ansatte, pasienter og brukere nå alltid dekke til både munn og nese når de er i kontakt med medarbeidere i ambulanser, akuttlegebiler og syketransporter.

Ifølge Falck kommer kravet på grunn av et forskningsprosjekt som Falck satte i gang i vår for å undersøke smitteutbredelsen blant sine ansatte.

Forskningsprosjektet foregår i hele år og undersøkelser smitteutbredelsen blant flere enn 4000 av Falcks ansatte i Sverige og Danmark.

I en vitenskabelig artikkel har Falck fremlagt de foreløpige resultatene og datamaterialet til bruk for andre forskere.

Resultaterne viser at paramedisinere, ambulansepersonell og helsepersonell har en økt risiko for å bli mittet med covid-19, og at antallet pasient- og brukerkontakter er avgjørende for hvor ofte de Falck-ansatte blir smittet.

I Sverige og Danmark har henholdsvis 9 prosent og 4 prosent av de Falck-ansatte vært smittet med covid-19. Det svarer til nivået blant andre typer helsepersonell og ligger litt over de generelle smittetallene i de to landene.

Les mer om saken hos BeredskabsInfo

Powered by Labrador CMS