Medieklipp

Bilulykke.

Det tok nesten en time for ambulanse og to timer for politi å komme frem: – Viser hvor viktig lokal beredskap er.

Torsdag ettermiddag rykket nødetatene ut til en trafikkulykke på Ytterøy i Levanger kommune.

Publisert Sist oppdatert

To barn ble fløyet til St. Olavs hospital, etter en møteulykke mellom en traktor og en personbil, melder Innherred (krever innlogging.)

– Fra brannstasjonen på Ytterøya og dit ulykken skjedde, er det rundt 8 kilometer. Det er ganske svingete vei, så turen tar normalt ti minutter. Fra alarmen gikk, tok det 22 minutter til vi var på stedet, sier brannkonstabel Bjørnar Støre til Adresseavisen.

Da Støre i det lokale brannvesenet kom frem, ventet politi og ambulanse fremdeles på ferga. Fergeturen fra Levanger tar rundt en halvtime.

– Luftambulansen kom til stedet kort tid etter oss. Ambulansen rakk en tidlig ferge, så den var fremme på stedet etter litt under én time, men politiet måtte vente på ferga som gikk 15.40.

Ulykken skjedde rundt klokka 14, så dette var et godt eksempel på hvor viktig det er med lokal beredskap, sier brannsjef i Innherred brann- og redningstjeneste, Rigman Pents.

Stort behov for lokal beredskap

Brannmannskapene på Ytterøy har fått ekstra kursing i førstehjelp fra Norsk luftambulanse, og har blant annet oksygen tilgjengelig om ulykken skulle være ute.

– Jeg tror vi er fire, fem kommuner i Trøndelag som får denne ekstra kursingen. I denne ulykken ga vi behandlinger for bruddskader og blødninger i samarbeid med de to sykepleierne, sier Støre, som har vært brannmann og røykdykker på Ytterøy i tolv år.

– Ytterøy er et samfunn som er helt isolert fra omverden hvis ferga ikke går. Heldigvis har vi tolv brannmenn der ute, som kan komme først til stedet og i verste fall starte livreddende innsats. Vi ser det gang på gang, at behovet er stort, sier brannsjef Pents.

Utførte førstehjelp

I personbilen satt det én voksen og to barn. Politiet opplyste kort tid etter ulykken at det ene barnet hadde skader i en fot, og føreren av personbilen skal ha hatt skader i neseregionen. Personen som kjørte traktoren skal ha kommet uskadd fra det.

– I den første meldingen vi fikk ble det meldt om at noen av personene satt fast, men det var heldigvis ingen som var fastklemt. Vi hadde med oss to sykepleiere som noen ganger er med oss når det skjer noe alvorlig.

Skolebussen kom like etter ulykken, så barna fikk behandling i bussen, sier Støre.

Les hele saken hos Innherred (krever innlogging.)

Powered by Labrador CMS