Medieklipp

Babcock sitt jetfly under take off.

Babcock inngår avtale om nytt ambulansejetfly i Tromsø

Babcock er fornøyd med å ha inngått avtale med Luftambulansetjenesten HF om et nytt ambulansejetfly som skal være stasjonert i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Flyet skal transportere pasienter i Europa med høy risiko for smitte, men er tilgjengelig for oppdrag i Norge når det ikke er på EU-oppdrag, skriver Vesterålen Online (krever innlogging).

Bakgrunnen for oppdraget er at Norge har inngått avtale med EU om transport av pasienter med alvorlige smittsomme sykdommer, og det er angitt en oppstart i slutten av 2021. Det er Helse Nord RHF som har hovedansvaret for gjennomføringen av dette prosjektet som i første omgang varer til 2027.

– Vi gleder oss til å innlemme et nytt jetfly i tjenesten, og er stolte over at vi på denne måten får være med på å utvikle ambulanseflytjenesten i Norge ytterligere.

I og med at flyet vil bli stasjonert i Tromsø, vil spesielt beredskapen i Nord-Norge og på Svalbard styrkes. Vi er også stolte over at vi gjennom driften av det nye flyet får bidra til å styrke EUs beredskap, sier Marius Hansen, daglig leder i Babcock Norden.

Babcock har siden juli 2019 driftet et ambulansejetfly av samme type på Gardermoen og har både piloter og teknisk personell som kan flytypen godt. Det gir Babcock muligheten til å raskt kunne få det nye ambulansejetflyet i drift.

Større robusthet

Det er inngått avtale om en komplett operasjon av jetfly, bemanning, teknisk vedlikehold og trening. Dette inkluderer kontinuerlig drift; hele døgnet, hele året. Det nye ambulanseflyet, av typen Cessna C680A Latitude, er samme modell som Babcock allerede drifter på Gardermoen.

–Vi er veldig fornøyde med ambulansejetflyet på Gardermoen. Det har fungert godt som en del av ambulanseflytjenesten i Norge siden oppstarten i juli 2019. At vi nå får to jetfly i den norske flåten gir enda større robusthet med hensyn til både det tekniske og personell, sier Ronny Repvik, daglig leder i Babcock Norge.

Les hele saken i Vesterålen Online (krever innlogging).

Powered by Labrador CMS