Medieklipp

Ambulanse i Helse Midt-Norge.

Antall oppdrag halvert i området etter skifte av helseforetak

Ambulansen i Leksvik blir i stadig sterkere grad styrt til oppdrag i Sør-Trøndelag.

Publisert Sist oppdatert

Inderøy-ordfører Ida Stuberg mener ambulansen ikke lenger kan regnes som en del av beredskapen på Innherred, skriver Trønder-Avisa (krever innlogging).

Etter at ambulansen i Leksvik havnet under St. Olavs hospitals vinger fra 1. januar i år, har ambulansen blitt mer og mer styrt til oppdrag i gamle Sør-Trøndelag.

Ambulansen blir nå i stadig sterkere grad styrt til oppdrag i Sør-Trøndelag, mens oppdragene på Innherred blir færre og færre for den samme ambulansen.

Tall som Stuberg har fått fra Klinikk for prehospitale tjenester i Helse Nord-Trøndelag (HNT), viser at antall oppdrag Leksvik-ambulansen har hatt i Inderøy er redusert med nesten 30 prosent siden 2018. I samme periode har det gått fra 20 oppdrag for St. Olavs hospital i 2018, til 50 oppdrag i år.

Oppdrag til Sykehuset Levanger er i samme periode redusert fra 94 oppdrag i 2018 til 47 oppdrag i løpet av første halvår i 2020, mens oppdrag innenfor Levanger kommunes grenser har gått fra 48 til 16 i år.

Ikke overrasket

– Ambulansen er ikke lenger en kapasitet for kommunene på Innherred, slik det var forutsatt før den ble overført til opptaksområdet til St. Olavs hospital. Da vedtaket ble fattet var forutsetningen at den skulle være primærambulanse for Inderøy vest for Skarnsundet, sier Stuberg.

Les mer om saken hos Trønder-Avisa (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS