Medieklipp

Ambulanse.

Ambulanseleder om responstider: Gode målinger for de fleste områder

Tross en økning i responstider i mange kommuner, har Helse Nord-Trøndelag god kapasitet i ambulansetjenesten, mener leder for tjenesten, Øystein Sende.

Publisert Sist oppdatert

Analysene viser at det gjennomgående er god kapasitet og god tilgjengelighet av ambulansetjenester, sier Øystein Sende, klinikkleder for prehospitale tjenester i Helse Nord-Trøndelag til Trønder-Avisa. (Krever innlogging.)

Sist uke meldte Trønder-Avisa at ambulansenes responstid har økt i Trøndelag.

Ambulansene brukte i 2019 lengre tid på å nå fram til akutt syke pasienter enn året før i 28 av 38 trønderske kommuner.

Leder for klinikk for prehospitale tjenester i Helse Nord-Trøndelag, Øystein Sende, forsvarer ambulansetilbudet og advarer mot for mye fokus på responstider, når han svarer på spørsmål om responstid-økninga.

Gode målinger for de fleste områder

Tillitsvalgt for ambulansearbeidere i Helse Midt-Norge, Frank Grydeland, uttalte denne uka at han mener økninga i responstid er bekymringsfull.

– Sende, mener du at responstidene for 2019 er akseptable?

– Helse Nord-Trøndelag sitt opptaksområde har et betydelig innslag av spredt bosetting med lange avstander og ofte mye dårlig veg. I forhold til våre løpende målinger av gjennomsnittlig utrykningstid for ambulansetjenesten i enkeltkommuner, så er det ingen tvil om at vi gjennomgående har gode målinger for de aller fleste områdene. Analysene viser at det gjennomgående er god kapasitet og god tilgjengelighet av ambulansetjenester, sier Sende.

Samtidig påpeker han at det er stadig større press på tjenesten i enkelte områder.

– Vi har regionområder med stadig økende press, og de meste utsatte er ambulanseressursene i Stjørdal, Levanger, Steinkjer og Namsos, som alle dekker et betydelig befolkningsgrunnlag, sier Sende.

Les mer om saken hos Trønder-Avisa. (Krever innlogging.)

Powered by Labrador CMS