Luftambulanse

Helse Nord venter på Luftambulanse-utredning

Publisert Sist oppdatert
Helse Nord vil vente på ei utredning om støy på Evenes før man eventuelt tar opp flytting av basen for ambulansehelikopteret, skriver Bladet Vesterålen.

Les også i Bladet Vesterålen: – Det handler om at UNN vil ha kontroll med ressursene, sier Arne Ivar Mikalsen (V), som er fylkestingsrepresentant i Nordland og kommunestyremedlem i Hadsel. – Jeg tenker også på at her kan det virke som om at man prøver å kuppe en baseplassering før en planlagt nasjonal utredning om basestruktur, som Stortinget skal gjøre seinere i år.

Mer i Bladet Vesterålen: – Hele helikoptersaken er satt i spill, sier Harald Stordahl, klinikksjef ved prehospital klinikk i Nordlandssykehuset.

Det sier fagdirektør i Helse Nord, Geir Tollåli, til Bladet Vesterålen. Han understreker at saka i utgangspunktet handler om kravene som skal stilles til et eget bygg for ambulansehelikopterets base inne på flyplassen. Det er her UNN har kommet med det radikale innspillet om å flytte basen.

– I denne runden utreder vi etablering i henhold til styrevedtaket som ble gjort i 2013, inne på flyplassområdet til Harstad/Narvik lufthavn. Prosessen om videre etablering på Evenes går sin gang, og det er ikke gjort noen innstilling eller vedtak om endring, sier Tollåli til Bladet Vesterålen.

– Vil det bli tatt noe initiativ for å se på saka i et bredere perspektiv?

– Det er ikke noe initiativ for å ta opp noen ny lokalisering av ambulansehelikopterbasen. Vi ser på innspillene som kommer fra Forsvarsbygg og kampflyprosjektet og går på det løpet. Man forholder seg til styrevedtaket om at basen skal ligge på flyplassområdet, svarer Tollåli.

Les mer om saken hos Bladet Vesterålen

Powered by Labrador CMS