Medieklipp

Ambulansefly i Bodø.

– Lengre reisevei vil få konsekvenser

Tillitsvalgte etterlyser utredning av hvordan pasienter skal komme seg til sykehus når det er dårlig vær.

Publisert Sist oppdatert

Forslagene til sykehuskutt i Nord-Norge vil gi lengre reisevei for pasienter som trenger akutt hjelp. I en nyhetssak i VG roper tillitsvalgte et varsko for konsekvensene Tillitsvalgt Markus Pikkarainen ved Luftambulansen i Tromsø uttrykker bekymring for kuttforslagene.

– Når ingen fly, helikoptre eller ambulanser kommer seg fram, må det være et godt alternativ. Dette har jeg ikke sett noe av, sier Pikkarainen til VG.

Han påpeker at behovet for transport vil øke betydelig med de foreslåtte kuttene.

Nils Petter Sandmo i ambulansetjenesten i Mosjøen forteller til VG at prosessen med at Helse Nord nå skal endre på sykehusene har vært belastende for ansatte.

– Det er bare tre år siden det ble vedtatt ny skyehusstruktur. Nå er det igjen usikkert hvordan Helgelandssykehuset skal se ut, sier Helgestad.

Krevende vær i Nord-Norge trekkes også fram. Ofte er det været som bestemmer om du kommer deg fram eller ikke. Og det er ikke uvanlig at flyginger kanselleres. Altaposten skrev nylig om dette (krever tilgang), og i en Facebook-post deles opplevelsen hjertesyke Hermann Ramberg (83) sin erfaring. I fire døgn ventet han på at ambulanseflyet skulle kunne lande, samtidig som han så Widerøe-flyene fly forbi vinduet på rommet.

Powered by Labrador CMS