Konferanse

Workshops på Ambulanseforum 2016

Publisert Sist oppdatert

Workshops er lærerikt – og populært. Vi har valgt temaer hvor nye prosedyrer er lansert nylig, og hvor man ønsker seg at tjenestene har mest mulig like prosedyrer. I tillegg har vi også workshops om hvordan du skal ta vare på ryggen og kollegaene dine.

Se også: Møt eksperten på Ambulanseforum
Her er hele konferanseprogrammet
MANDAG 26. SEPTEMBER
Fra kl. 09-11, og 12-13 - én eller flere runder
NYE HLR-guidelines - barn og voksne
GOD HLR redder liv! I oktober ble det lansert nye retningslinjer for hjertelungeredning i verden. I april kom de norske oppdateringene. Det er noen små, men viktige justeringer både når det gjelder BHLR, AHLR og HLR på barn. Norsk resuscitasjonsråd (NRR) tar deltakere gjennom de viktigste endringene i en praktisk workshop.
Maks 20 deltakere

SPINAL STABILISERING – ny nasjonal prosedyre
Nasjonal Kompetansetjeneste for Traumatologi (NKT-Traume) er den yngste av kompetansetjenestene, som henvender seg til alt personell som treffer alvorlig skadde pasienter i alle faser av behandlingen, også prehospitalt personell. Sammen med Kunnskapssenteret har NKT-Traume tatt initiativ til en ny nasjonal prosedyre for stabilisering av ryggsøylen. I denne workshop gjennomgår erfarne behandlere fra ambulanse, luftambulanse og sykehus-kasuistikker og diskuterer med deltakerne hvordan pasienten håndteres etter den nye algoritmen. Det trenes på praktisk stabilisering i grupper. Algoritmen bør være lest på forhånd!
Maks 6 deltakere per runde
PREHOSPITAL LUFTVEISHÅNDTERING – den vanskelige luftvei
Her får du praktiske tips og triks til hvordan du kan forutse den vanskelige luftvei, og hvordan du kan løse akutte problemer selv om du ikke er anestesilege. Leif Rognås og Stephen Sollid leder workshopen. Leif er luftambulanselege i Danmark og associate professor i prehospital akuttmedisin ved Universitetet i Aarhus og har tatt doktorgrad på prehospital luftveishåndtering. Han er luftambulanselege på Lørenskog, sjeflege i SNLA og har tatt doktorgrad på pasientsikkerhet.
Maks 20 deltakere

Hvordan REDDE RYGGEN din?
Da Lasse Fossedals rygg begynte å krangle skikkelig etter at han hadde vært redningsmann på luftambulansen i Bergen noen år, sto karrieren i fare. Med veiledning fra manuellterapeut Lars Kvamme fikk han den til å fungere igjen. Workshopen holdes av disse to. Her lærer du øvelser for hvordan du skal ta vare på ryggen – slik at du kan trøste og bære i jobben i mange år.
Maks 5 deltakere

TIRSDAG 27. SEPTEMBER
Fra kl. 10.30-11.30 - én eller to runder

It takes a system to SAVE LIVES - hvilke muligheter gir ny teknologi?
Physio-Control

Maks 40 deltakere
Leiring av TRAUMEPASIENTEN

Hos den alvorlig skadde pasienten kan det være ulike – og motstridende - hensyn når pasienten skal leires. I denne workshop diskuterer erfarne prehospitale behandlere kasuistikker med deltakerne, og ulike teknikker for leiring demonstreres.
Nasjonal Kompetansetjeneste for Traumatologi (NKT-Traume) er den yngste av kompetansetjenestene, som henvender seg til alt personell som treffer alvorlig skadde pasienter i alle faser av behandlingen, også prehospitalt personell.
Maks 20 deltakere
NYE HLR-guidelines - barn og voksne
GOD HLR redder liv! I oktober ble det lansert nye retningslinjer for hjertelungeredning i verden. I april kom de norske oppdateringene. Det er noen små, men viktige justeringer både når det gjelder BHLR, AHLR og HLR på barn. Norsk resuscitasjonsråd (NRR) tar deltakere gjennom de viktigste endringene.
Maks 20 deltakere
NB! 11.30-12.30:
ELEKTRONISK SAMHANDLING mellom nødetatene
Hvordan kan elektronisk beslutningsstøtte og informasjonsdeling sikre bedre samhandling mellom nødetatene? Samhandling på tvers av nødsentraler og ute i felt. Workshop i regi av Locus.

Powered by Labrador CMS