Innenriks

Nå blir det egne akuttleger

Publisert Sist oppdatert

Tidligere: Raser mot ny akuttlegeutdanning og Akuttleger i front
Nesten alle europeiske land har i dag en slik legespesialitet, men først nå er akutt- og mottaksmedisin blitt godkjent som egen spesialitet i Norge.
Les også: På svenske akuttmottak møtes du av egne akuttleger
– Norge som mange andre land får nå en egen spesialitet. Det vil være viktig på de store akuttmottakene der det kommer mange pasienter, men vil også kunne få stor betydning på de små sykehusene med tanke på å opprettholde en god akuttmedisinsk beredskap, sier helseminister Bent Høie til TV 2.

Stor seier for pasientene

Det er første gang på 20 år at det kommer en ny spesialistutdanning for leger i Norge.
– Dette er en stor seier for pasientene og akuttmottakene. Dette betyr at pasientene vil møte kompetente leger når de kommer til et mottak, sier Harry Achterberg, som erseksjonsoverlege i akuttmottak.
Hans utdanning er fra Nederland og han har i mange år kjempet for bedre kompetanse og bemanning ved norske akuttmottak.
– En akuttlege har spesialisert utdanning i de tilstandene som kommer til akuttmottakene og har særlig fokus på logistikk og organisering for å behandle pasientene raskt og riktig, sier Achterberg som jobber som akuttlege på akuttmottaket i Skien og leder norsk akuttmedisinsk forening.

Tror det blir populært

Det kan ta noen år før en norsk-utdannet akuttlege er på jobb, men man skal lage en overgangsordning der de som allerede er i gang med en spesialitet kan kvalifisere seg som akuttlege.
Les mer om saken hos TV 2
Mer om saken: Helseminister Støre grillet om norske akuttmottak
Les også:Regjeringen ble varslet om forholdene i 2008, Hevder Støre gikk i blålysfella og innlegg fra Støre: Bedre akuttmottak!

Powered by Labrador CMS