Innenriks

– Ambulanselærling hoppet i elven

Publisert Sist oppdatert

– Vannet var isete og det var sterk strøm. De bandt tauet til politimannen rundt livet til ambulanselærling Tobias Bø som hoppet uti. Politimannen på land holdt fast. Tauet var til for sikring på grunn av de vanskelige forholdene, forteller operasjonlederen til Bergensavisen.

To brødre på 13 og 15 år er livstruende skadd etter at de badet i en elv i Tyssedal i Odda.
De skal ha blitt tatt av strømmen og ført ned til kulpen der de senere ble funnet. Et annet barn fikk med seg dette og skal ha varslet en voksen i nærheten.
Alarmen gikk klokken 13.41.
Guttene bodde på Hero asylmottak med familien sin i Tyssedal. Mottakslederen Gunnar Dalseth er sjokkert over hva som har skjedd. Etter det BA kjenner til, kom familien til landet i fjor. De kommer fra Irak.
Innsatslederen Torleif Fresvik (57) forteller at en andreårslærling rev av seg tøyet. Han ble sikret med tauet Fresvik hadde med og hoppet ut i vannet, som holdt to-tre grader, ifølge Bergens Tidende.
Mens innsatslederen og de andre redningsarbeiderene sikret på land, dukket Bø ned på cirka tre meters dyp og dro opp den første ungdommen. På land satte de umiddlerbart i gang med gjenopplivning, mens ambulansearbeideren hentet den andre gutten.
- Det hele gikk raskt, sier Fresvik.
Hjerte- og lungeredningen pågikk kontinuerlig til ambulansehelikopteret kom og fløy de to guttene til Haukeland universitetssjukehus.
Operasjonslederen berømmer innsatsen til de på stedet.
– Det var ikke ufarlig det de gjorde, sier hun.
Tilstanden til de to er kritisk.
Les mer om saken hos Bergensavisen og Bergens Tidende

Powered by Labrador CMS