Innenriks

Actionscener utenfor Nesodden

Publisert Sist oppdatert

Det dramatisk scenarioet nødetatene fikk bryne seg på lød som følger: Kapteinen på en charterbåt blir involvert i knivstikking før den store charterbåten krasjer inn i Huldra som er full av nesoddinger, melder Akershus Amtstidende.
Øvelsesleder Søren Rodriguez i Nesodden brannvesen har ansvaret for at alle får trent på samhandling mellom brannvesen, politi, ambulanse hovedredningssentral, redningsskøyter og 330-skvadronen på Rygge.

Kveldens øvelse var nummer to av fire. Totalt er over 400 personer involvert i øvelsene. Det er nytt mannskap som skal drilles, og øvelsesleder Rodriguez tar med seg oppsummeringen fra den første øvelsen.

– Det er problemer med å få med et godt spill fra nødetatene. De er underbemannet og har ikke kapasitet til å være skikkelig med på øvelsen. Det går ut over mannskapene som aksjonerer på hendelsen. Vi ser også at det er mye vanskeligere å samhandle på fjorden enn på land, sier lederen.

Det er også positive tilbakemeldinger å merke seg.

– Vi har funnet gode evakueringsveier og metoder, de involverte synes det har vært en god treningsarena og "knivstikkingen" er et realistisk scenario, sier Rodriguez og takker alle som er med på å gjøre fjorden vår tryggere.

Les mer om saken hos Akershus Amtstidende

Powered by Labrador CMS