Webinar

Onsdag 20. mars klokken 18 arrangerer Ambulanseforum digitalt fagseminar med kommunikasjon med pasienter som tema.

DIGITALT FAGSEMINAR: Kommunikasjon med pasientene

Hva er viktig å vite om kommunikasjon i møte med pasienter og pårørende som er redde, har vondt eller er sinte - gjerne alt på en gang?

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 20. mars kl 18. er det digitalt fagseminar. Temaet blir kommunikasjon med pasientene. Påmeldingsfrist onsdag kl 15.

For å lære mer om kommunikasjon i akutte møter med pasienter og pårørende har Ambulanseforum invitert Bård Fossli Jensen. Han er barnelege, ph.d., har skrevet boka Kommunikasjon med pasienter og han er instruktør for operatørene ved 113. Programleder er Ole Kristian Andreassen.

– Kommunikasjonen i akuttsituasjoner er ekstremt komplisert. Publikum forventer og krever stadig mer av oss. Nå er det ikke lenger nok å være god på akuttmedisinske prosedyrer. Vi må også være eksperter i å håndtere folk, sier Fossli Jensen.

Bård Fossli Jensen. Foto: Line-Møller/NTB.

– Mange i ambulansetjenesten er nok usikre på det med kommunikasjon i forskjellige situasjoner. Jeg håper med dette fagseminaret at vi kan få bedre kunnskap om dette. For alt vi gjør handler til syvende og sist om kommunikasjon, sier Andreassen, som også har podkasten Du puster for fort.

Dette digitale fagseminaret koster 99 kroner for deg som abonnerer på Ambulanseforum.

Er du ikke abonnent er prisen 199 kroner. Prisen inkluderer rabattert abonnement på Ambulanseforum.

Du får tilsendt direktelenke til foredraget 20 minutter før oppstart. Det er derfor viktig at du da sjekker eposten din.

Dette er temaene vi å snakke om:

  • Kommunikasjon med de vanlige pasientene. Vi kommer også innom de vanskelige pasientene.
  • Kommunikasjon med annet helsepersonell og samarbeidspartnere
    Kommunikasjon med barn, fra nyfødt til pubertet.
  • Vi snakker da også om kommunikasjon med pårørende.
  • Hvordan bygge tillit. Hvordan vi misbruker makt
  • Hvordan møte kjenningene, de som stadig ringer. Kommunikasjon i nødsamtaler. Fossli Jensen er også for operatørene på AMK. Han har også gjort et prosjekt med Sykehuset i Vestfold og 113-samtaler som har gitt betydelig nedgang i antall klager.
Kommunikasjon er ikke minst viktig på AMK, der Bård Fossli Jensen har vært instruktør. Illustrasjonsfoto: Jørn Finsrud.
Powered by Labrador CMS