Ambulanse

Viderefører ambulansehelikopterbase i Kirkenes

Publisert Sist oppdatert

Helse Nords anmodning om å forlenge den midlertidige ambulansehelikopterbasen i Kirkenes, er tatt til følge. Forsvaret stiller med et Bell-helikopter, melder iFinnmark (krever innlogging).
Siste: Babcock får hjelp fra Forsvaret
Bakgrunn: Babcocks ambulanseflytjeneste er i gang
I flere timer var Nord-Norge uten et eneste kortbanefly

– Vi ser nå at tilgjengeligheten på ambulansefly som kan operere på kortbaner, er i bedring. Men inntil beredskapen på ambulansefly har stabilisert seg på riktig nivå, velger vi å forlenge den midlertidige basen i Kirkenes ut 19. juli, sa administrerende direktør i Helse Nord RHF Lars Vorland.

Smertefull overtakelse

Nå forlenges avtalen som egentlig skulle løpe ut fredag. Bakgrunnen for denne ekstra bistanden fra Forsvaret, er fortsatt utfordringer med å levere ambulanseflyberedskap på et tilfredsstillende nivå i forbindelse med operatørbytte i tjenesten.

Bemannet som luftambulanse

Helikopteret som er stasjonert i Kirkenes, er konfigurert og bemannet for luftambulanseoppdrag. Forsvarets helikopter inngår i de ressurser som koordineres fra Regional AMK ved Universitetssykehuset i Tromsø.

Forsvarets bistand videreføres nå til og med 2. august, og Forsvaret stiller med helikopter, besetning og fagmedisinsk personell. Etablerte varslingsrutiner videreføres.

– Regional AMK ved Universitetssykehuset i Nord-Norge forteller at de har hatt god nytte av Forsvarets helikopter. Når vi sammenholder dette med de positive tilbakemeldingene vi får fra kommunene i Øst-Finnmark om helikopterets tilstedeværelse, forteller det oss at det var en riktig vurdering å anmode om denne bistanden, sier Jon Tomas Finnsson, fungerende fagdirektør i Helse Nord RHF.
Les mer: Slik forklarer Babcock den svekkede beredskapen
Tidligere: – Forsvaret har ingen ekstra beredskap
Mer: Har helikoptre fra Forsvaret i back up om beredskapen svikter
Les også: Frykter ny krise for ambulansefly
Les mer om saken hos iFinnmark (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS