Ambulanse

Ser alvorlig på svikt i ambulanseflyberedskapen

Publisert Sist oppdatert

Fredag ettermiddag ble alle de ni ambulanseflyene til luftambulansetjenesten satt på bakken. Samme kveld mellom kl. 18.00 og 20.00 ble også de sju flyene som har nattevakt tatt ut av beredskap, melder Luftambulansetjenesten i en pressemelding.

Pressemelding fra Flygerforbundet: Helseforetaket med ansvar for luftambulansetjenesten setter liv og helse på spill
Årsaken er at pilotene i flyselskapet Lufttransport FW AS, som leverer fly og mannskap i beredskap for tjenesten, har meldt seg ikke skikket til å fly (not fit for flight). Utmeldingene kom rett etter at forhandlingene mellom Norsk Flygerforbund og d det nye flyselskapet som skal overta tjenesten 1. juli til neste år (2019) brøt sammen.
- Helseforetaket Luftambulansetjenesten HF, som kjøper inn ambulanseflytjenester på vegne av de regionale helseforetakene ser svært alvorlig på situasjonen. Ledelsen i flyselskapet Lufttransport FW AS som i kontrakt har forpliktet seg til å levere høy beredskap med fly og mannskap er kalt inn til hastemøte, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, Øyvind Juell.
Luftambulansetjenesten HF sjekker nå muligheten for å leie inn ambulansefly med mannskap fra andre kommersielle aktører dersom situasjonen fortsetter når dagvaktene starter mellom kl. 06.00 og 08.00 i morgen tidlig.
Luftambulansetjenestens 13 helikoptre, og de seks redningshelikoptrene som styres av HRS er varslet om at de kan få oppdrag i natt som skulle vært løst med fly. Landets sykehus er informert om situasjonen.

Powered by Labrador CMS