Ambulanse

Ledig ambulanse kjørte forbi syk mann som ble nektet ambulansetransport

Publisert Sist oppdatert

Mannen hadde akutt behov for en pacemaker, men ble nektet ambulanse. Istedet fikk hans venner kjøre ham til nærmeste sykehus - 2 timer og 20 minutter unna. På veien ble de forbikjørt av den samme ambulansen som alarmsentralen ikke ville sende - og den var dessuten tom skriver nyheteridag.se.
En mann i Sveg ble i sommer rammet av panikk da den ene siden av ansiktet hans ble skjevt samtidig samtidig som talen hans ble utydelig. Dette inntraff da mannen og hans venner skulle samle sammen campingutstyret sitt etter en hyggelig kveld på byfestivalen Härdalsyran,
Selskapet ringte 112 og fikk beskjed om at en ambulanse skulle hente dem, men de vurderte det slik at det ville gå raskere å kjøre til helsesentralen på egen hånd.
Fremme ved helsesentralen følte den syke mannen seg litt bedre, men ifølge vaktlegen skulle han transporteres videre til sykehuset i Östersund. Östersunds sykehus ligger 19 mil fra Sveg, Med bil tar det ca 2 timer og 20 minutter.
Legen ville imidlertid ikke vente på en ledig ambulanse for den syke mannen. Istedet ble vennene hans oppfordret til å kjøre ham til Östersund.
– Legen mente at det ikke var behov for ambulanse, selv om ambulansen fra Svenstavik befant seg på helsesentralen. Dessuten mente han at å bruke taxi ville ta for lang tid. Derfor ble vi nærmest beordret til å kjøre vår kamerat til Östersund. Vi ble satt i en temmelig ubehagelig situasjon, og for vår kamerat som var syk ble det jo direkte livsfarlig.
Den syke mannens venner kjørte ham til sykehuset i Östersund. Der konstaterte legene at situasjonen var alvorlig. Mannen hadde behov for pacemaker. Han gjennomgikk en akuttoperasjon, og var innlagt i fire dager.
Les hele saken her

Powered by Labrador CMS