Ambulanse

Kaos i Holmenkollen skapte vansker for nødetatene

Publisert Sist oppdatert

Ambulanser og brannbiler ble stangende i kø lørdag ettermiddag. Publikum tok seg til rette og ga opp politiets anvisninger. Fyll skal være mye av årsaken, ifølge Dagsavisen.
Dagbladet: Over 100 måtte behandles for skader
T-banen måtte bryte strømmen til skinnene og enkelte besvimte i trengselen som oppsto. Det var endeløs kø fra t-banestasjonene langt opp i anlegget mens kveldens hopprenn pågikk.
Lørdagen ble en bekreftelse av at Holmenkollen med dagens infrastruktur ikke takler uforutsette hendelser med så store menneskemengder. I følge arrangøren var det opp mot 100.000 mennesker i området, betydelig flere enn ventet.
Da Dagsavisen forlot området lørdag kveld ble det meldt om minst to alvorlige personskader på tbanen, den ene på Voksenlia stasjon. De skadede hadde fått i seg strøm. Flere skal ha prøvd å ta seg fram i skinnegangen. Sju personer ble sendt til legevakta. Vaktene og politiet som prøvde å håndtere trafikken fikk en tilnærmet umulig oppgave. Brannbiler og ambulanser som prøvde å ta seg opp i anlegget, brukte betydelig lengre tid på grunn av at Holmenkollveien ble en eneste stor massetursti. Hvis politiet hadde hatt kapasitet ville de også sendt et titalls personer i fyllearresten.
En kvinne som falt ned i skinnegangen på Voksenlia måtte fraktes ut av området med helikopter fordi det var eneste mulighet. Det illustrerer alvoret ikke bare for de besøkende til Holmenkollen, men også for alle de fastboende nedenfor og ovenfor Holmenkollen. Vanlig sikkerhetsberedskap var brutt. Nødhjelp kunne ikke komme fram i tide.
Les mer om saken hos Dagsavisen

Powered by Labrador CMS