Ambulanse

Hovedstadens Beredskab i Danmark venter et underskudd på 10 millioner kroner i år

Publisert Sist oppdatert

Leveransen av flere ambulanser til Region Hovedstaden vil i år gi Hovedstadens Beredskab en ekstrainntekt, men beredskapens utgifter har økt mer, og derfor ventes det nå et underskudd på omtrent ti millioner kroner. En stor del av underskuddet finansieres av et overskudd i 2016, samtidig som det investeres i en budsjettanalyse som skal peke på besparelser i årene som kommer, melder BeredskabsInfo.
I alt forventer Hovedstadens Beredskab at årets inntekter blir 13,7 millioner kroner høyere enn budsjettet på 577 millioner kroner. Det skyldes primært at beredskapen har overtatt utleie av beskyttelsesrom fra Københavns Kommune, at Region Hovedstaden har kjøpt ekstra ambulanseenhete,r samt at det er økt aktivitet innenfor rådgivning og utdannelse til eksterne kunder.
Samtidig forventer beredskaben at utgiftene blir 23,2 millioner kroner høyere enn budsjettert. Det skyldes især økte lønnsutgifter til de ekstra ambulanser, omkostninger til økt rådgivning og utdannelse, ansettelse av elever, samt en stigning i antall ekstravakter.

Investerer i it-projekter

Selv om det dermed er utsigt til et underskudd på 9,5 millioner kroner i år, så trekkes størstedelen av pengene – nemlig 8,5 millioner kroner – fra et overskudd som beredskabet fikk i 2016. De pengene brukes i år på implementering av nytt vaktplanleggingssystem, nytt økonomisystem, et it-infrastrukturprosjekt samt investeringer i kjøretøyer og materiell.
Utover dette bruker Hovedstadens Beredskab 1 million kroner på å få utarbeidet en budsjettanalyse, men det forventes at det finansieres av de besparelser som budsjettanalysen vil peke på.
Økonomien i Hovedstadens Beredskabs ambulansetjeneste for Region Hovedstaden har beredskapen valgt å bevare som en dyp hemmelighet. Det er likevel klart at økonomien er presset, og ifølge beredskapen ”fortsetter utfordringerne fra 2018 inn i 2019, og det er igangsatt initiativer på området”.
Les mer om saken hos BeredskabsInfo

Powered by Labrador CMS