Ambulanse

– Historien er så unik at folk tror vi har jukset

Publisert Sist oppdatert

Episode 3 av dokumentarserien «113» åpner med bilder fra en redningsaksjon i fjellet. Da regissør Helga Bones innså hva de hadde i hendene, trodde hun ikke sine egne øyne, skriver NRK Troms.
En gjeng med skiturister får problemer når en av dem brekker beinet på et fjell i Lyngen i Nord-Troms. Ambulansehelikopteret fra Universitetssykehuset Nord-Norge tar av for å hjelpe dem.
Akkurat dét er ikke et uvanlig oppdrag for ambulansearbeiderne i dokumentarserien «113». Det spesielle er det unike videomateriale regissør Helga Bones og resten av NRK-teamet fikk i etterkant.
– Gjengen i fjellet hadde filmet alt med egne kamera. I og med at vi var med i helikopteret som rykket ut, fikk vi sett redningsaksjonen fra begge sider, sier Bones.
– Mange av dem som har sett episoden tror at vi har jukset. Enten at vi har arrangert det, eller gjort nye opptak i ettertid. Men det har vi altså ikke, og resultatet ble helt unikt for historien, sier hun videre.
Målet med «113» er å kunne vise alle de små historiene de forteller fra ambulansepersonellets hverdag så samtidig som mulig, både ute fra felt, og inne på stasjonen og på sykehuset.
– Sånn sett var denne episoden det beste vi har i hele serien, sier Bones.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS