Ambulanse

Gransker fryktkultur i Bergen

Publisert Sist oppdatert

– Denne saken er såpass alvorlig at den aldri kommer til å bli feiet under teppet, sier hovedtillitsvalgt Alf Ove Fossdal i Fagforbundet til Bergensavisen.
HAUKELAND: I går ble tillitsvalgte ved Kirurgisk serviceklinikk (KSK) kalt inn til møte med ledelsen. Bakgrunnen er et anonymt varsel direktør Eivind Hansen i Helse Bergen fikk nylig. Varselet går ut på at det råder en fryktkultur blant lederne og ansatte i akuttmedisinsk avdeling (AMA). AMA er organisert under Kirurgisk serviceklinikk.
I oktober skrev BA at tillitsvalgte er bekymret for økt arbeidspress i ambulansetjenesten etter at Helse Bergen kuttet i ambulanseberedskapen fra nyttår for å spare ti millioner kroner. – Belastningen på dem som er på jobb blir mye større, sa Morten Lønningen, tillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund.
Lønningen og Robert Bergersen Skaar, tillitsvalgt for Ambulanseforbundet i Delta, fortalte også at flere ledere i ambulansetjenesten har sluttet de siste par årene, og at det var sendt en bekymringsmelding til verneombud om arbeidspress og klimaet i ledergruppen.
Klinikkleder Hanne Klausen ser alvorlig på bekymringsmeldingen fra de tillitsvalgte. – Vi undersøker nå forholdene som er omtalt, påpeker hun.
Det er overlege Guttorm Brattebø som er leder for akuttmedisinsk avdeling. Han kjente i går ikke til at det var innkalt til møte mellom ledelsen ved KSK og tillitsvalgte vedrørende arbeidsforholdene ved hans avdeling. Da BA snakket med Brattebø i går ettermiddag mens møtet pågikk, var han i Oslo. – Jeg kjenner ikke til bekymringsmeldingen. Årsaken til det kan være at jeg har vært ute i legestreik i fem uker. Jeg forventer imidlertid å bli orientert. – Hva synes du om arbeidsforholdene ved akuttmedisinsk avdeling? – Mitt inntrykk er at det er et godt arbeidsmiljø ved avdelingen. Vi, i likhet med andre avdelinger, kjenner på arbeidspress og stramt budsjett, men i årlige undersøkelser svarer ansatte at de trives på jobb, påpeker Brattebø.
Les hele artikkelen i Bergensavisen (krever innlogging).

Powered by Labrador CMS