Ambulanse

Frykter kutt i ambulanseberedskapen igjen: Krever akuttsvar fra statsråden

Publisert Sist oppdatert

Kristian Torve (Ap) ber helseministeren forklare seg om kravene til responstid - og frykter St. Olavs hospital vil hente fram igjen fjorårets forslag om kutt i ambulanseberedskapen i Oppdal, skriver Opp.no.
Torve møter nå som vararepresentant på Stortinget, og har levert et skriftlig spørsmål til helseminister Bent Høie (H). Ap-politikeren fra Oppdal viser til oppslagene i OPP i fjor vår, og frykter helseforetaket vil ta opp igjen forslaget fra i fjor om å parkere en av ambulansene i Oppdal seks uker midt i sommerferien.
Etter massivt press ga helseforetaket i fjor vår etter og trakk forslaget.
Nå vil Torve vite hva helseministeren mener om responstiden og hvilke grep som gjøres for å forbedre den.
– Det jeg håper spørsmålet mitt bidrar til, er å sette en stopper for at slike forslag i det hele tatt blir vurdert. Vi i Oppdal er ikke mindre utsatt for sykdom og ulykker om sommeren enn folk i andre kommuner, sier Torve til OPP.
Torve viser til at kravene til responstid allerede brytes. Tøffe innsparingskrav vil gjøre situasjonen enda verre, mener Torve.
– Sykehusene og ambulansene i Trøndelag er under press fra Helse Midt-Norge, som stiller tøffe sparekrav. Situasjonen er ikke bedre for Trøndelag i år enn i fjor, snarere tvert i mot, mener Ap-politikeren.
I fjor vakte det storm blant både ansatte og lokalpolitikere da helseforetaket ville kutte ut en ambulanse i seks uker midt i sommertrafikken.
Les mer om saken hos Opp.no

Powered by Labrador CMS