Ambulanse

Første elektriske ambulanse i Danmark er en Mercedes Benz e-Vito Tourer L3.

Første elektriske ambulanse i drift i Danmark

Danmark har satt i drift deres første elektriske ambulanse, en Mercedes Benz e-Vito Tourer L3. Tilsvarende bil ventes til Oslo, men som hvit ambulanse.

Publisert Sist oppdatert

Ambulansen er stasjonert på Falcs nye stasjon i Købehavn Sydhavn. Den skal testes ut i tre-fire år. El-ambulanser er en relativt ny teknologi som er lite testet. Etter testperioden skal det avklares om el-ambulanser har en framtid i Danmark.

Danmarks nye el-ambulanse er en Mercedes Benz e-Vito Tourer L3 med maks hastighed på 160 kilometer i timen. Bruttovekt er 3500 kilo, og nyttelasten til den danske ambulansen er 830 kilo. Med en batterikapasitet på 60 kWh oppgis det at denne ambulansen har en rekkevidde på 233 kilometer. En vanlig eVito Tourer på privatmarkedet har til sammenligning en oppgitt rekkevidde på 366 kilometer, men toppfarten er da 20 kilometer lavere enn el-ambulansen. Med hurtigladning oppgis det at batteriene lades fra 10 til 80 prosent på 35 minutter. Batteripakken er plassert under gulvet, noe som fortsatt skal gi god plass bak og i kupéen.

Noe mindre i størrelse

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS