Ambulanse

De gamle ambulanseflyene står i Tromsø og Kirkenes: – Vi kan være klar relativt raskt

Publisert Sist oppdatert

Helseforetaket vurderer å hente inn svenske og danske fly for å dekke inn manglende beredskap. i Tromsø står fem ambulansefly klare, skriver Nordlys (krever innlogging).

Bakgrunn: Fem av de nye ambulanseflyene tas ut av tjeneste
Siste: Pilot – det er ikke tatt alvorlig nok

- For oss er det relativt ukomplisert å fåambulanseflyberedskapen opp og stå, sier Kjetil Indrevik, COO iLufttransport.

Noen av de gamle ambulanseflyene fra Lufttransport er solgt, men fortsatt har selskapet fem fly. Fire står i Tromsø og ett står i Kirkenes. De har ikke vært i bruk siden Babcock overtok alle ambulanseflybasene i Norge i sommer.

Lørdag valgte Babcock å sette fem fly på bakken. Årsaken var at flere og flere fly har fått samme feil, der en av motorene mister kraft under landing. Dette fører til en betydelig redusert beredskap i hele Norge.

Vil ikke leie inn Lufttransport

Det er luftambulansetjenesten HF som er ansvarlig for allambulanseflydrift i Norge. De mener på sin side at det er uaktuelt å hente inn den gamle operatøren. De ser til Sverige og Danmark.

– Vi har i bakhodet at vi kan bestille kommersielle ressurser, sier direktør Øyvind Juell i LAT HF, som eies av de fire helseforetakene.

Han sier det trolig ikke er aktuelt å leie inn flyene som står ubrukt i både Tromsø og Kirkenes, men på spørsmål om hvorfor, henviser han videre til Babcock for utfyllende svar.

Babcocks sjef for flyoperasjoner opplyser til Nordlys at all kommunikasjon skal gå gjennom mediekontakt Roger Solheim. Han har ikke besvart våre henvendelser lørdag kveld.

Lufttransport forteller at alle sine tidligere piloter fortsatt kan fly den gamle typen fly som Lufttransport disponerer.

Les mer om saken hos Nordlys (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS