Ambulanse

Beruset mann truet ambulansearbeidere med kniv

Publisert Sist oppdatert

Etter flere timer med prat rundt kjøkkenbordet ville de treambulansearbeiderne forlate huset. Da trakk mannen kniv og kommanderte dem til å bli, ifølge Østlandets Blad (krever innlogging).

En aprilkveld for snart et år siden rykket en ambulanse fra ambulansetjenesten ut til en privatadresse i Enebakk for å bistå med medisinsk hjelp. Den som hadde ringt nødnummeret, var en mann i 50-årene som hadde inntatt en miks av smertestillende og alkohol.

I ambulansen var det tre menn, alle i uniform. De gikk inn i huset og satt seg ned rundt kjøkkenbordet sammen med mannen. I retten forklarte en av dem at stemningen var grei, men at beboerne vekslet mellom å prate normalt og for eksempel slå hånden i bordet.

Mannen ble fortalt at ambulansen kunne ta ham med seg til legevakt, men mannen insisterte på at han ville på sykehus. Etter noen timer med diskusjon rundt kjøkkenbordet sa ambulansearbeiderne at nå måtte de gå. Da stilte mannen seg i døråpningen, rettet en kniv mot dem og kommanderte de tre til å sette seg ned og bli værende.

– Kollegene mine og jeg hadde ingen rømningsvei, så jeg ble livredd, forklarte den ene av ambulansearbeiderne i retten.

Han fikk utløst sikkerhetsalarmen. Etter hvert fikk de roet ned mannen slik at han satte kniven tilbake i sliren, ble lei seg, ba on unnskyldning og ville gi dem en klem.

Ambulansefolkene forlot adressen, men kom senere tilbake sammen med væpnet politi.

I tingretten fikk den tidligere ustraffede mannen 18 dager med ubetinget fengsel.
Les mer om saken hos Østlandets Blad (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS