Ambulanse

Ambulansesjefen: – Innbyggerne i Snåsa holder seg stort sett friske

Publisert Sist oppdatert

Øystein Sende vil ikke svare på om Snåsa beholderambulansen dersom helsevakt-prosjektet ikke blir noe av, ifølge Trønder-Avisa (krever innlogging).
Les også: Slik vil Sende endre ambulansekartet i Helse Nord-Trøndelag
– Ingen kommentar, svarte Sende i oktober, på spørsmål om hvorvidt ambulansetjenesten i Snåsa skal bestå i tillegg til helsevakta. Nå avklarer han at det ikke blir snakk om å ha både helsevakt og ambulanse.
– Hvis det er helsevakt vi blir enige om, så vil det ikke være en ambulansebil med båre og to ambulansearbeidere, det vil det ikke være, sier ambulansesjefen.
Han begrunner sin «ingen kommentar» fra oktober med at han ikke hadde møtt Snåsa kommune om saken før han presenterte den for politikerne – og at det derfor, etter hans mening, ville vært respektløst å svare på spørsmålet på det tidspunktet.
– Hvis det ikke blir noe av helsevakt-prosjektet, så blir det ambulanse i Snåsa?
– Det har jeg ikke sagt. Det vet vi ikke ennå, sier han.
– Hvorfor vet du ikke det?
– Vi jobber med helsevakt. Vi har ingen plan B nå. Du etterspør hvis så, og hvis så, men vi jobber med helsevakta, og det er det, sier Sende.
– Du kan ikke svare på om ambulansen fortsetter å være i Snåsa, om det ikke blir helsevakt-prosjekt?
– Jeg ber om respekt for at du hører på hva jeg sier. Vi tar ett steg av gangen og går ikke ut med hva så, og hva hvis. Jeg synes det blir respektløst å begynne å snakke om eventualiteter hvis vi ikke lykkes. Det får vi komme tilbake til hvis det blir nødvendig, sier han.
– Hvem er det respektløst overfor?
– Det vil være respektløst overfor Snåsa kommune å gå ut offentlig med oppfatninger om hva som blir eller ikke blir resultat av dialogen som pågår, sier han.
Ifølge Sende er det ikke aktuelt å innføre helsevakt, uten at Snåsa kommune ønsker å gå inn for helsevakt. Men Sende svarer «helseforetaket» på spørsmål om hvem som avgjør til slutt.

– Tenker ikke på bedre eller ikke

Sende svarer ikke på om han mener helsevakt-prosjektet vil gi et bedre ambulansetilbud i Snåsa.
– Vi driver ikke og tenker på om det blir bedre eller ikke. Vi har sett på Snåsa over tid og registrert at aktiviteten der er veldig liten for ambulansen. Innbyggerne i Snåsa holder seg stort sett friske. Ambulansen i Snåsa brukes stadig mer på helt andre steder, sier Sende.
Han viser til tall fra 2016, 2017 og 2018 som viser at ambulansen har rykket ut henholdsvis 294, 295 og 236 ganger til pasienter i Snåsa. I samme periode rykket Snåsa-ambulansen til 202 (2016), 283 (2017) og 280 (2018) oppdrag i andre kommuner.
– Men at det trengs ambulanse andre steder, er det et argument for å fjerne den i Snåsa?
– Nei, men vi må ha ambulansestasjoner der presset er størst, sier han.
Les mer om saken hos Trønder-Avisa (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS