Ambulanse

Ambulansebåt-nedleggelsen: – Sykehusøkonomien er en stor utfordring

Publisert Sist oppdatert

Det var høy temperatur under folkemøtet om nedleggelsen avambulansebåten, forteller Harstad Tidende (krever innlogging).
Bakgrunn: UNN fjerner ambulansebåten
Les også: Ambulansebåtvedtak står fast
Over 100 satt i salen på Bjarkøy samfunnshus for å høre ledelsen i Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) redegjøre om hvordan beredskapen i øyriket blir når ambulansebåten tas bort 1. januar 2019.
Første på talerstolen var Jon Mathisen, klinikksjef på UNN.
– Vi har stor forståelse for at dette vekker engasjement i lokalsamfunnet. For oss er sykehusøkonomien en stor utfordring og er under stort press. Det betyr til syvende og sist at det rammer befolkninga på Bjarkøy, sier han.
Fastboende på Meløyvær, Olaug Pettersen, hadde klar tale til Harstad Tidende om hva hun synes om saken.
– Jeg er helt knust over situasjonen. Har bodd på Meløyvær siden 1956, og at UNN skal frata oss ambulansebåten synes jeg er helt grusomt, sier hun.
Da Petterson deltok på NRK-programmet "Der ingen kunne tru at nokon kunne bu" sa blant annet filmteamet at det var ei fantastisk ordning med ambulansebåten.
– De var imponert over tilbudet, og nå er det bare trist, sier hun.
I løpet av forrige uke ble det samlet inn hele 584 underskrifter i regi av Lundenes og Sandsøy sanitetsforening. 30 på Kjøtta, 74 på Krøttøy og Meløyvær, 116 på Bjarkøy, 97 på Sandsøy og 267 på Grytøy.
UNN HF skal spare penger. Derfor kuttes ambulansebåttilbudet i øyriket fra nyttår etter at Bjarkøyforbindelsen er åpnet. Ambulansebåten skal erstattes med en beredskapsferge (Stornes-Grytøy).
Reder Svein Rune Vindedal i Sogneskyss, som har drevet ambulansebåten i ni år, sa til Harstad Tidende i en tidligere artikkel at endringen kan få alvorlige konsekvenser for innbyggerne på øyene rundt Harstad.
– Det er ikke uvanlig at det blir endringer i vår drift av båter, men i dette tilfelle vil nedleggelse av båten gi et langt dårlige akuttilbud for øyboerne. Jeg er meget bekymret for tryggheten til folk, sa han.
Les mer om saken hos Harstad Tidende (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS