Ambulanse

– Akutt behov for å snu

Publisert Sist oppdatert
– Vi aksepterer ikke at den akuttmedisinske beredskapen i distriktene svekkes. Nå må UNN høre på oss, sier fylkespolitikere til Harstad Tidende (krever innlogging).

Bakgrunn: – UNN bryter med politiske føringer
Les også: Pappa Kim frykter alvorlig syke Felix mister tryggheten
Tilsvar: Faglig utvikling av ambulansetjenesten i UNN
Gilbert: – Altfor knappe ressurser i ambulansetjenesten
Et samlet fylkesting i Troms retter sterk kritikk mot UNN-styret og Helse Nord, som de mener nå er i ferd med å svekke beredskapen i distriktene: Vi aksepterer ikke at staten, via helseforetakene, driver sjansespill med akuttberedskap og tryggheten til lokalsamfunnene våre.
– At sykepleiere på sykehjem og frivillige brannmenn blir kurset i førstehjelp er et supplement. Disse kan ikke erstatte ambulanse og legevakt. Vi vil sterkt advare mot en utvikling der brannvesenet blir det nye helsevesenet ved akutt sykdom, er meldingen fra fylkestinget.

Svært bekymret

Delegatene fra Sør-Troms, med Aps Kari-Anne Opsal, Frps Kristian Eilertsen og SVs Edvin Eriksen i spissen, har jobbet hardt i kulissene for å utarbeide en uttalelse som alle politiske parti kunne stille seg bak. Torsdag kveld var uttalelsen klar og den ble enstemmig vedtatt fredag.
– Vi er svært bekymret for at beredskapen svekkes. I dag finnes det knapt en eneste kommune der UNN Helseforetak innfrir de anbefalte responstider som er fastsatt av Stortinget, påpeker fylkestinget
Det er de regionale helseforetakene som har ansvaret for ambulansetjenesten.
– For at sykehusene skal spare penger, blir det en rekke steder planlagt kutt i beredskapen. Det gjelder ikke minst i Bjarkøy der ambulansebåten er vedtatt kuttet fra nyttår. Også i Salangen og på Senja foreslås det endringer.
Les mer om saken hos Harstad Tidende (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS