Akuttkjeden

– Lite bruk for legevakt på kveldstid

Publisert Sist oppdatert

Kommunelege Eric Takyi forteller at det er få og ganske lite alvorlige henvendelser til legene som har bakvakt etter kontortid, skriver Trønderbladet (krever innlogging).
Midtre Gauldal har siden legevakta på Støren ble lagt ned og flyttet til St. Olavs hospital i 2016, hatt en bakvaktordning på hverdagene fra klokka 16 til 20. Da går det en lege på vakt hver uke, og hit kan folk ringe inn hvis de trenger legetilsyn.
Les også: – Forsvarlig reduksjon av ambulanseberedskap?
Mer: Varsko om beredskapen i kommunene
Takyi stakk innom kommunestyret for å orientere om ordningen, da de behandlet saken om at denne bakvaktordningen ikke skal gjennomføres i to måneder i sommer. Kommunestyret vedtok at bakvaktordningen settes på pause i sommermånedene.
Vi legene har argumentert for at behovet for legevakt i dette tidsrommet er lite. Det akutte og alvorlige – det blir ivaretatt gjennom 113 og ambulanse. De blir fraktet forbi oss, rett til sykehuset. Vi har ofte ikke kontakt med disse pasientene i det hele tatt. Vi er her for å ta noen småting, noen ganger, sa Takyi.
Han var tydelig på at de mener behovet er svært lite for denne typen bakvakt, men at de har godtatt det fordi politikerne ønsker det og de fortsatt har bemanning nok til å gjennomføre det.
Les mer om saken hos Trønderbladet (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS