Svenskene starter med nasjonal PLIVO-trening

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag startet Region Kalmar utdanningen av blålyspersonell innen «publikt dödligt våld» eller pågående livstruende vold (Plivo) som det kalles i Norge. Dette er en forberedelse for å kunne arbeide riktig og effektivt i hendelser med villede handlinger som inkluderer våpen og terrorangrep.

Foredragene skjer på instruks fra regjeringen og Myndigheten för samhällsskydd- och beredskap, MSB, (red.anm.: tilsvarende Direktorat for samfunssikkerhet og beredskap, DSB, i Norge) og har tidligere for det meste foregått i storbyregionene.
1500 personer innen ambulanse, brann- og redning, politi og nødmeldetjeneste skal utdannes. Målet er at alle skal arbeide likt og samarbeide godt ved slike hendelser - for å kunne redde så mange liv som mulig.
– Dette er en realitet, med målet om å ha samvirketrening, øvelser og dialog som vi trenger for å kunne agere i slike situasjoner, sier Jonas Löf, prosjektleder i Region Kalmar.

Allerede gjort i Kronoberg

Under foredragene for yrkesgruppene møtes de for å prate. Målet er å kunne samarbeide bedre når denne typer hendelser skjer.
Erfaringer finnes allerede fra storstadsregionen og Kronborg der slik utdanning har foregått i et par år.
Les mer om saken hos Sveriges Television

Powered by Labrador CMS