Aktuelt

Flertall bekymret over tilgang til helseopplysninger

Publisert Sist oppdatert

Over halvparten av de spurte i en ny undersøkelse oppgir at de er bekymret for at helsepersonell ikke skal ha tilgang til helseopplysningene deres i en akutt situasjon, skriver Dagens Medisin.

Kvinner har gjerne andre symptomer enn menn på hjerteinfarkt. Illustrasjonsfoto: Thinkstock

– Dette er i samsvar med vår bekymring, sier Christine Bergland, direktør for Direktoratet for e-helse.
I en fersk undersøkelse gjennomført av TNS Kantar Gallup om e-ehelse oppgir 53 prosent av et landsrepresentativt panel at de er bekymret for at de digitale helseopplysningene deres ikke er tilgjengelige for helsepersonell i en akutt situasjon.
Undersøkelsen er gjort på oppdrag fra Direktoratet fra e-helse og er gjennomført fra desember 2018 til januar 2019. 1 162 responderte svarte på undersøkelsen.
Flere bekymrer seg i dag
I undersøkelsen oppgir kun 33 prosent at de ikke er bekymret for om helsepersonell har tilgang til helseopplysninger i akutte situasjoner. I en lignende undersøkelse gjennomført av Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin (NST) i 2013, svarte 41 prosent av de spurte at de ikke var bekymret.
– Tidligere opplevde vi at innbyggerne trodde at helsepersonell visste mer enn de faktisk gjorde. Jeg tenker at denne undersøkelsen viser at innbyggerne nå er mer opplyste. De har fått med seg at informasjonsflyten er for dårlig og er bekymret over dette, sier Bergland om funnene.
Les hele saken hos Dagens Medisin

Powered by Labrador CMS