Aktuelt

Bekymret for utdanningsmodell med ny akuttmedisinforskrift

Publisert Sist oppdatert

Fagforbundet og Arbeidsgiverforeningen Spekter har i samarbeid sendt ett brev til Helseminister Bent Høie og bedt om et møte, skriver Fagforbundet på sine nettsider.

I brevet påpekes det at den nye akuttmedisinforskriften kan true hele utdanningsmodellen i ambulansefaget.

  • Lærlingene vil miste viktige læringssituasjoner når de ikke lenger skal være en aktiv annenmann på ambulansebilen. Trening og erfaring for å kunne ta nødvendig ansvar som nyutdannet ambulansefagarbeider, er helt avgjørende for at tjenesten skal kunne ha høy kvalitet.
  • Ambulansetjenesten kan få problemer med å oppfylle kravene i opplæringsloven. Dermed kan retten til å være opplæringsbedrift bortfalle. Det er grunn til å stille spørsmål ved om lærlingordningen i den norske ambulansetjenesten i det hele tatt kan videreføres.
  • Behovet for å ansette flere i ambulansetjenesten blir unødvendig stort. Dette medfører en rekrutteringsutfordríng og store merkostnader for helseforetakene.
  • Det kan bli svært krevende å síkre nok kompetent personell til ambulansetjenesten.

– Vi oppfatter situasjonen som svært alvorlig. Lærlingeordningen er et viktíg rekrutteringsgrunnlag for ambulansetjenesten, og erfaringen med utdanníngen er at vi får gode ambulansefagarbeidere. Derfor er det avgjørende at verdien av læretiden ikke svekkes, står det i pressemeldingen.

Les hele pressemeldingen hos Fagforbundet

Powered by Labrador CMS