Utenriks

Paramedisinstudenter fikk gull i internasjonal studentkonkurranse

Publisert Sist oppdatert

I fjor deltok for første gang et studentlag i Nasjonalt ambulansemesterskap. Laget var fra bachelor-studiet i paramedisin ved OsloMet - Storbyuniversitetet. I år prøvde laget seg i en internasjonal studentkonkurranse, Student EMS i Polen, og endte opp med å få gullmedalje,skriver Khrono.no

Deltakerne i konkurransen ble blant annet testet i hvordan de håndterte å bistå Polsk Delta, (politiets spesialavdeling), og ulike pasient-caser som hvordan de skulle håndtere en mann som hadde falt på jobben, barn som følte seg uvel, en person som hadde skadet seg på en fjellsykkel, og en gammel mann som hadde falt i hjemmet sitt.
Universitetslektor og praksisansvarlig for paramedisin-studiet på OsloMet, Carmen Louwerens, sier til Khrono at hun og hennes kolleger i «team-paramedic» på Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid er veldig stolte av studentene.
— Vi har siden oppstart av studiet i 2014 jobbet beinhard med å lage en levende utdanning som bygger broer mellom teori og praksis. Som ildsjeler som tror på «produktet» kan vi se konturer av at vår innsats har gitt avkastning, sier Louwerens.
I år er to paramedisin-studier med på listen over studiene som hadde flest førstevalgssøkere per studieplass. Paramedisin-studiet ved Universitetet i Stavanger (UiS) kom på førsteplass på denne lista og paramedisin-studiet på UiT Norges arktiske universitet kom på 9. plass.
Les mer her

Powered by Labrador CMS