Utenriks

Overtar om en måned: Ambulanseselskap mangler 238 ambulansearbeidere

Publisert Sist oppdatert

DANMARK: Det virker som det er langt igjen før det nederlandske selskapet Bios er klar til levere en ordentlig ambulansedrift i Sørjylland og på Fyn, melder Newsbreak.dk.

Bakgrunn: Falck tapte anbud i Syddanmark
Les også: Tidligere helsedirektør mener at ambulansesaken er bekymrende – Bios har ennå ikke ansatt en eneste dansk ambulansearbeider
Siste: Tyske ambulansearbeidere skal lære seg dansk på en måned
Bios overtar driften av ambulansene i Region Syddanmark om bare 36 dager, men selskapet mangler ennå å ansette hele 238 ambulansearbeidere.
Slik lyder det i alle fall fra regionen, som vurderer at selskapet burde ha ansatt i alt 558,2 fulltidsansatte, før de kan levere et »tilfredsstillende nivå«.
I forrige uke fremla Bios vaktplanen for september for regionen, og selskapets administrerende direktør, Morten Hansen, innrømmer at vaktplanen kun henger samme fordi flere har sagt ja til å ta ekstravakter.
Vaktplanen er likevel godkjent av Region Syddanmark til tross for manglen på ansettelser, forteller Thyge Nielsen (V), som er leder for regionens prehospitale utvalg.
– Våre tall er uttrykk for en idealbemanning. Bios erkjenner selv at det her er den absolutte minimumsbemanning i en oppstartsfase, og jeg forventer at Bios meget raskt får flere folk.
Les mer om saken hos Newsbreak

Powered by Labrador CMS