Utenriks

Leger satte feil diagnose – barn havnet på intensiven

Publisert Sist oppdatert

SVERIGE: To leger på en legevaktsentral sendte hjem et barn uten å gjøre nærmere undersøkelser fordi de trodde at så små barn ikke kunne få blindtarmbetennelse. Det førte til at barnet senere måtte opereres akutt og behandles på intensivavdelingen til Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm, skriver Sveriges Television.

Barnet hadde smerter i magen og feber og ble brakt til legevaktsentralen av faren. Der traff de to leger. De fastslo at smerten trolig var et magevirus som hadde oppstått i forbindelse med en forkjølelse, og sende faren og barnet hjem, ifølge en varsling til Inspektion for vård och omsorg (IVO).

Blindtarmbetennelse ble utelukket fordi barnet ifølge legene var for lite.

En tid senere tok foreldrene med barnet till akutten på Mälarsjukhuset. Der ble det konstatert at blindtarmen var sprukket og barnet måtte opereres akutt.

Etter operasjonen ble barnet brakt i ambulanse til Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm for å behandles på intensivavdelingen der.

IVO utreder hendelsen

Foreldrene har nå anmeldt legevaktsentralen til Inspektionen för vård och omsorg (IVO) som skal utrede hendelsen. Barnet ska ha klart seg uten varige mén.

Les mer om saken hos SVT.se

Powered by Labrador CMS