Reportasje

Arne Magnus Berge, Egill Elvestad og Morten Kristiansen stortrives med frivillig tjeneste på Røde Kors-båten «Veritas».

Røde Kors-båten på Tjøme: Rekreasjon og oppdrag

Tjenesten er variert for mannskapet på «Veritas», fra late timer i solsteken til oppdrag som virkelig får testet kreativiteten.

Publisert Sist oppdatert

I Norge er det om lag 25 båter fra Røde Kors i beredskap. En av dem er på sommerøya Tjøme. Sol og sommer gir en noe mer hektisk tid sammenlignet med resten av året. Ambulanseforum treffer korpsleder Arne Magnus Berge. Han har tatt turen innom Ferjeodden for å hilse på de som er på vakt denne fredagen. Båttrafikken begynner å ta seg opp mot helgen. Bilrafikken ruller over Vrengenbrua mot Tjøme, der det bor færre enn 3000 mennesker, men med fem-doblet folketall på denne tiden av året. Fra under brua kommer ei idyllisk tresnekke.

– Dette er sjøens E18, sier Arne Magnus Berge mens vi ser utover sjøen.

Fra den andre siden av sundet kommer en seilbåt for motor. Og en daycruiser. Ved baugen sitter et lite barn. Holder seg fast i pullpiten og dingler med beina mot vannskorpen. For bak idyllen lurer farene, og vi grøsser ved tanken på risikoen båtføreren tar med dette, sannsynligvis i uvitenhet om hvor farlig det kan være. Ulykker kommer når man minst venter det. Da er det en ekstra trygghet at det også er ambulansetjeneste til sjøs, som kommer til der det ikke er fremkommelighet for bil. Det er disse sommerdagene mannskapet til Røde Kors på Tjøme har mest å gjøre.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS