Stasjonen vår

Selve ambulansestasjonen er inntil videre uten skilt, men de store garasjedørene viser hvor personale og biler holder til.

Ambulansestasjon på tusen kvadratmeter

Historien om ambulansetjenesten i Kristiansund er et speil på utviklingen i ambulansefaget i Norge. Nå er stasjonen blitt romslig, fleksibel, praktisk og hyggelig. Dessuten gir den plass til fysisk- og faglig trening samt faglig oppdatering.

Publisert Sist oppdatert

En tur innom den flunkende nye ambulansestasjonen i Kristiansund er som en reise i ambulansehistorien. Bildene av ambulansebilene opp gjennom tidene står klare til opphenging og leder Tom Tømmervåg er mer enn villig til å fortelle historien fram til de nesten tusen kvadratmeter store ambulansestasjonen i Nordmøres hovedstad. Rommene er fortsatt ganske tomme ettersom de venter på møbler som er bestilt, men humøret på stasjonen er likevel upåklagelig. De ansatte lar seg ikke lenger affisere av at kampen om akuttsykehuset i Kristiansund er tapt. Hjelset sykehus utenfor Molde vil være i drift i løpet av neste år. Dit er det om lag 50 minutter å kjøre med blålys og full gass – i alle fall når det er gode kjøreforhold.

Alt var annerledes før

– Før 2013 var det tredelt skift. Vi hadde et lite vaktrom inne på sykehuset og én bil i garasjen. Det var alt, forteller Tom Tømmervåg som er sykepleier og paramedisiner og har vært leder for ambulansestasjonen i Kristiansund, Hjemnes og Tingvoll siden 2009. Inntil 2018 var han selv operativ i tjenesten.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS