Reportasje

En digital elg løper ut i veibanen og utfordrer sjåføren. Illustrasjon fra Tenstar Simulation.

Ambulansen kjører full fart i en elg. Like etter tar vi en kaffe

Pasienten har rygg- og nakkeskader. Frontlysene fanger en fullvoksen elg, og det blir bråstopp! Vi tester ambulansesimulator.

Publisert Sist oppdatert

Hvor realistisk kan en ambulansesimulator være? Og hvor god nytteverdi kan det ha, når du som sjåfør skal friske opp dine kjøreferdigheter? For å finne ut av dette, tar Ambulanseforum turen til Tanumshede i Sverige, der Tenstar Simulation holder til. Med oss har vi Thomas Berg Green som har kjørt ambulanse i snart 30 år. Han stiller frivillig som testsjåfør når vi skal finne mer ut av hvor bra simulatoren er.

Tidligere i år skrev Ambulanseforum om NTNU og Sykehuset Innlandet ønsker å gjøre øvelseskjøring med ambulanse tryggere og bedre med hjelp av simulatoren fra nettopp Tenstar Simulation. Med 44 biler og 400 ansatte, og en total kjøredistanse som tilsvarer hundre ganger rundt jordkloden, ser helseforetaket nytteverdi i denne simulatoren for å redusere antall trafikkuhell. I alt har dette helseforetaket alene om lag 65 trafikkuhell årlig hvor ambulanse har skyld. Egenandelen er 25.000 kroner per uhell, noe som tilsvarer 1,6 millioner kroner. En komplett simulator som vi skal prøve har en prislapp på cirka 400.000 kroner.

Bevegelser som ekte kjøring

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS